onsdag 7 juli 2010

Renoveringsresan, del 2: Vatten, grävning och lite renovering

Äntligen hade vi hittat vårt ställe, det var väl "bara" att fixa till det lite först...
Vattnet som stod under huset ja, hur var det nu med det?

På södergaveln, dvs på den gaveln som hörde till 30-talsdelen, växte det en hel skog av syrener. De fick tas bort så vi kunde börja gräva.
Det visade sig att vattnet kom från berget bakom huset, det rann ner precis just där vårt hus låg och när man byggt 30-talsdelen hade man inte sett till att vattnet kunde ta sig därifrån. Den äldsta delen av huset låg mycket bättre och hade klarat sig från vattensamlingar.
Så det var bara att börja gräva och försöka få det torrt. Det tog ett tag. Vi började första hösten och fick till det rätt bra, men fortsatte framåt våren igen. Maken grävde å öste, grävde och öste, grävde å...öste lite igen.

En liten vattensamling

Trött...bara lite trött...

- Men jag hjälper dig pappa!


Samtidigt med grävning fixade vi till lite i huset. Här hugger svågern tag i masoniten som satt på dörren in till köket. Den dörren har vi till vårt badrum idag (återanvändning - I like!)

Det här sovrummet började jag med. Plastmattan togs bort, jag slipade och kalkade trägolvet, målade taket med limfärg och målade väggarna med äggoljetempera.
Har jag bilder på det?? Nähä, det har jag inte eller så har jag inte hittat de ännu. Dessa bilder togs ju vid en tid när man fortfarande framkallade bilderna på papper och lade på hög någonstans...

Jag slipade o kalkade även dotterns rum på vinden och målade om väggar och tak, samt ett litet sovrum till. Bilder?  Sorry...

Detta var sommaren 2001. Vi kunde knappt slita oss från huset och jobbade inte hela tiden, utan vi njöt också såklart av vårt härliga ställe. Bodde kvar ända till början på oktober och vi ville verkligen flytta ut permanent... Så nu började en vinter full av planering och bygglovsansökan!

På hösten året därpå såg det därför ut så här i vår vilda trädgård. Ett gigantiskt plockepinn!


Följ med på renoveringsresan, snart kommer del 3

Ha en fin sommarvecka  :)

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails