Godast efter någon dag eller två, men det är inte alltid vi lyckas ha kvar den så länge!
150g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Tryffel:
2 dl vispgrädde
25 g smör
200 g mörk choklad
Smält smöret i en stor kastrull.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Tillsätt äggen ett i taget och sist vetemjölet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diam.
Grädda kakan i 175 grader, 20 min. Låt kakan kallna.
Koka upp grädde och smör. Ta det från värmen.
Bryt chokladen i mindre bitar.
Lägg ner bitarna i gräddsmöret och rör om tills det har smält.
Bryt chokladen i mindre bitar.
Lägg ner bitarna i gräddsmöret och rör om tills det har smält.
Ställ tryffeln i kylen och låt den halvstelna, ca 30 min.
Bred tryffeln över kakan och låt den stelna i kyl.
Senare om några veckor vaknar väl mina pepparkakskaniner till liv igen. Helknasiga blev dem förra året, de levde sina egna liv där på plåten, sjöng julsånger till och med...
Ha en härlig helg!
MUMS. Tack för tipset. :-)
SvaraRaderaTryffelreceptet ska jag spara!
SvaraRaderaDet är 48 (!) år sedan jag var i Barcelona, på tiden att förnya bekantskapen! Men såhär års är väl vädret ganska osäkert?
Ha det gott!/Laila
Laila: Jo vädret kan kanske vara lite osäkert just nu, men vi hade en otrolig tur, det var 24-27 grader hela veckan. Makalöst, vi kunde t o m bada! och luncherna nere i hamnen var fantastiska :)
SvaraRaderaHej du, och så undrar jag igen. Varför i helgoland det är så länge sedan jag varit in hit!!!! Så underbar blogg!!! Tack för all inspiration du delar med dig/Gela
SvaraRadera