fredag 18 juni 2010

Den är väldigt stor och bred...

...vår Rhododendron. Cirka 8 meter på ena hållet och 6 meter åt det andra. Yta som en liten lägenhet. :)


Jag ska villigt erkänna att Rhododendron (vilket långt ord) har inte varit någon favorit. Var väl sådär intresserad av denna växt innan vi flyttade hit. Tyckte nog mest den hörde hemma i parker som Slottskogen i Göteborg ungefär.
Men nu har jag under årens lopp förlikat mig med den mer och mer - den är ju fin bara man kommer den lite närmre...

Speciellt om man kommer den riktigt nära.


Nu har vi t.o.m skaffat tre nya små Rhododendronplantor, fast vita. Så då får man väl erkänna att man kapitulerat...lite grann i alla fall ;)


I helgen hoppas jag få se andra fina växter. Det är tänkt att vi ska åka en tur till Norrvikens Trädgårdar, hoppas bara jag blir av med min envisa förkylning som jag dragit på mig.


Ha en fin helg!

6 kommentarer:

 1. Jag gillar Rhododendron. Jag tycker den blommor stort och svulstigt och överflödigt och liksom skiter i vad man tycker. Den har helt enkelt karaktär. Fast det verkar vara lite inne just nu att inte gilla den. Hur nu sådana saker blir inne.

  Det kommer att ta ett tag innan våra små buskar blir så där stora!

  SvaraRadera
 2. Hej!!

  Den är ju enorm!!
  Skall också plantera 3 stycken i ett hörn av trädgården.
  Mina blir som den du visar, traditionellt lila..

  Hoppas du får en hälig helg, kram Camill.a

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, även för mig har dessa buskar alltid hört hemma i parker m.m. men häromdagen såg jag en sån ljuvlig slänt med olikfärgade rhododendron och även om blomningen är kort så måste jag säga att jag inte tackat nej till en sån makalös blomsterprakt ;))
  Hoppas du får en härlig helg på Norrvikens, ta massa bilder och visa oss!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 4. Jag tror också att rhododendron inte är inne nu, men då gillar jag att inte vara inne! Älskar vårt woodland med 14 rhododendron och sammanlagt 25 azaleor plus 7 magnolior. De blommar från slutet april (normalår, inte i år) till sent i juli. Strategiskt utplacerade klematis tar över och gör tillsammans med vårblommande lökar och höstblommande nävor att woodland blommar hela säsongen. Av alla rabatter vi har är woodland den som jag är mest nöjd med!

  Jag är ganska ny (och ovan) som bloggare men så småningom ska jag åstadkomma en klickbar samlad presentation av växterna i vårt woodland.

  Tips: det är mycket lätt att flytta rhodisar, även gamla. Våra två största av samma art som din enorma flyttade vi för några år sedan från en svärdotters skuggiga radhusentré där de höll på att dö och de frodas nu som magnifik fond i vårt woodland! Jag bistår gärna med råd om du behöver!

  SvaraRadera
 5. Jag illar blommorna men kan hålla med att de kan växa sig enorma.

  Så spännande att läsa om er resa med torpet. Vi har ju precis börjat vår resa med vårt gamla hus och jag vet att det kommer bli en lång resa.
  Kram Cia

  SvaraRadera
 6. Jo men jag har också tagit den närmare mitt hjärta. Den är ju faktisk ganska tacksam att sticka ner där solen inte lyser... ja inte där bak alltså hahaha...

  Och för ett praktexemplar ni har - så fantiastiskt!! Grattis!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails