tisdag 27 november 2012

Som hund och katt

Två katter. Visst skulle vi väl ha två katter? En kompis till Zakk. Det skulle han ju gilla. 
Så en liten kattflicka tyckte vi var en jättebra idé. Men - vi glömde fråga Zakk.

Fast det kan man ju inte göra. Nog för att han gärna pratar med oss, men...
Vi tyckte bara det verkade som om han gillade andra katter. Det gör han - om de är utomhus. Men att ha en annan katt inomhus som dessutom bor här jämt, är inte lika kul. Som tur är Vilda en liten tuff tjej som inte backar för några fräsningar från en stor lurv.Vilda gick omkring med en stor tratt i några veckor. En kastrering som blev lite besvärlig med efterföljande infektion, innebar ett par veckor i tratt runt huvudet. Tratten fick dessutom förlängas en rejäl bit för att hon inte skulle komma åt såret. Det blev en vacker skapelse ihopsatt med silvertejp. Fungerade utmärkt, men det var inget kul för Vilda.
Men tror ni detta hindrade den lilla från att busa med Zakk? Nix. Trots att hon nästan inte såg något där inne i tratten, hoppade hon upp på hans rygg  när han kom in genom dörren eller stod och lurpassade bakom något hörn när han kom förbi.

Sådär håller det på och han försöker komma undan så gott han kan. Har blivit expert på att hitta sovplatser där hela hans lurviga päls svämmar över, så trångt så inte Vilda får plats.


Vi hoppas och tror att det kommer att bli bättre. Emellanåt kan de t o m ligga på samma säng, i varsin ände, men ändå.
Men att det skulle bli "de är som hund och katt" när vi skaffade två katter, det hade vi nog inte räknat med!

Zakk...


...och Vilda


***
Som ni kanske märker skriver jag inte lika ofta här på bloggen numera. Jag har fått prioritera annat, men tycker fortfarande det är lika roligt att skriva inlägg. Så det kommer att fortsätta dimpa ner ett och annat inlägg emellanåt även om det inte blir så ofta. Hoppas du vill fortsätta titta in då och då.

Nu är det snart advent...det ska bli härligt att tända adventsstakar och andra ljus...så mycket man nu vågar ha framme med två katter som härjar runt...som hund och katt! :)2 kommentarer:

  1. Vilka underbart vackra katter du har!

    SvaraRadera
  2. Hihi, nä det är inte alltid kemin stämmer även om man tror det ska göra det:)!
    Ha en fin advent, kram Marie-Louise

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails