lördag 27 mars 2010

Man bara rycks med

Fick en stund över häromdagen och åkte då till handelsträdgården bara för att "titta" lite. Å vips...så hade jag hela famnen full av en massa fröpåsar. Hur gick det till?

Jag hade ju planerat att vara lite mer strukturerad detta år när jag ska handla fröer och växter och inte så planlöst som det brukar vara.

Förra året fick jag tag på en jättebra katalog från Växtmästaren, Trädgårdsväxter heter den. Där finns massor av växter beskrivna. Allt från perenner, buskar, frukter och bär till kryddor, klätterväxter, ja i stort sett allt. Både de latinska namnen och de svenska namnen finns med och en lathund som visar vilka som kan vara rådjurssäkra, vilka växter som passar i sol, vilka som är fina under vintern, snabbväxande och ja en massa annat.
Så med den under huvudkudden i vinter ;) hade jag tänkt bli en strukturerad "trädgårdmaja" när det blev dags för besök på handelsträdgården igen.
Jojo, det gick väl sådär.

Ja, men lite utav det jag tänkt blev det väl. Jag köpte ju blå bolltistel och malva.
Men sedan blev det annat också. Som till exempel vallmo, snokört, lin, azurriddarsporre, lupin...

...och en japansk akleja som jag inte kunde slita mig ifrån och så den här....

...jungfrun i det gröna, som ju ser jättehärlig ut.

Frågan är nu bara: Har jag köpt på mig en massa fröer som är jättesvåra att få att gro, som sniglar och rådjur äter upp eller som helt enkelt bara försvinner som de har en benägenhet att göra i min vilda och rufsiga trädgård?

Ja, det återstår att se.

Det är lika bra att inse. Jag är som jag är, inte så värst strukturerad när det gäller trädgård, går mest på känsla och rycks med när jag ser något vackert.
Men det är väl min variant på att få ordning i trädgården antar jag. Roligt är det i allafall - Att ryckas med! :)


Ha en härlig lördag och glöm inte Earth Hour ikväll.

6 kommentarer:

 1. Javisst är det lätt att köpa en massa frön bara för att man ivrar till sig i växtaffären. JAg har egentligen inga blomland där jag får plats med frön. Men sätter ändå...och vad händer? Jo de kommer inte upp eftersom perennerna inte är så snälla med de små spröda blommorna som vill upp...de för en tynande tillvaro tills de blir helt kvävda.
  Ska kanske ha ett land som jag får plats med frön i också, men det får bli någong annan gång. Manyana, eller hur man nu skirver det. :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Ja, sån är jag också. Ibland kan jag köpa frön som jag inte ens hinner så... Men i år, i år minsann sja jag satsa på de stora penseldragen och inte dutta här och där. träd nr 2 är fällt och roskatalogen läses noggrant. Jätteskoj!

  kram

  SvaraRadera
 3. Ja dessa fröpåsasr är livsfarliga...:) blir lätt några stycken... men iår har jag bestämmt... bara luktärter... vilka underbara bilder du visar från er resa.... blir så sugen att bara få resa iväg o mysa... Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Åhh jag vill också. Men jag har knappt nån trädgård eftersom allt är en byggarbetsplats. Och den enda rabatt jag har är redan till bredden fylld av växter som jag inte kunnat vänta med ;)

  Junfrun i det gröna upptäckte jag ifjol och den bara måste jag ha också...men jag får helt enkelt hålla mig från affären för annars kommer jag inte kunna låta blioustry att handla... //Sophie

  SvaraRadera
 5. Jungfru i de gröna är ju helt makalös,hoppas verkligen den blir så otrolig som den kan bli,hos mig blev de noll den gång jag gav mig på den... Och vem kan motstå lite lin,läkemalva är en klar favvo hos mig!

  SvaraRadera
 6. Väldigt likt mig... Hur får du plats med allt, eller fördriver du inte inomhus? Det brukar vara kul ända tills det ska omskolas, och sedan utskolas och sedan rensas o... de segaste överlever ändå! MVH Värmländska Mitt Egnahem

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails