tisdag 17 augusti 2010

En konstig vecka

Ja egentligen ingen konstig vecka, utan mer en KONSTig vecka. Av någon anledning blev det besök på alla de utställningar jag tänkt att gå på under sommaren, just under veckan som gick.

Först besökte vi Skulptur i Pilane. Skulpturer i de fria utplacerade på ett stort fornlämningsområde där fåren strövar fritt omkring bland konstverken.

Där finns Weeping Girls i brons skapade av Laura Ford och man kan också hitta andra som dessa av Steinunn Thorarinsdottir. Ja inte han till höger i bild, för han är ju skapad av mig o maken förstås ;).


Dessa figurer gjorda i gjutjärn och aluminium satt och låg lite överallt. Här satt en och solade sig. Jag satte mig brevid honom (eller henne?) en stund.
Högst upp på berget med utsikt över Pater Noster långt bort i fjärran står en skulptur gjord i Pilträ:


Sprung av Leo Pettersson.Mycket fina konstverk med mina favoritfår strövande mitt ibland oss :)

Väl värt ett besök. Vill du veta mer om Pilane läs här

Efter Pilane blev det besök på Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn och den underbara utställningen med akvareller målade av Andrew Wyeth. Se den om ni har möjlighet, pågår till 5/9! Fantastiska akvareller. På museet får man inte fotografera så vill du se bilder från utställningen så kan du göra det här


Senare i veckan kom jag äntligen iväg till utställningen med de tre gamla herrarna. Alltså Leonardo, Michelangelo och Rafael. Utställningen And-There-Was-Light. Denna gång fick jag med mig båda ungdomarna (wow). Utställningen på Eriksbergshallen i Göteborg var också väl värd ett besök, lite dyr kanske, men mycket fina målningar och skisser av mästarna. 15 augusti var sista dagen men här kan du se lite bilder.
En sak som vi gillade skarpt var att vi fick hörlurar med en liten mikrofonliknande manick att ha i handen, så vi kunde gå runt i vår egen takt till varje tavla, rikta den lilla manicken mot en knapp vid tavlan och vips så fick vi historien om tavlan direkt in i öronen. Fiffigt värre.

Ja, så var min vecka som gick. Nu ska jag läsa vad ni andra har haft för er. Det var längesedan sist :)

3 kommentarer:

 1. Men underbart. Konst, natur och fornlä,mningar i ett. Njutbart! Önskar Sverige vore mindre avlångt en sån här gång.

  SvaraRadera
 2. Tack för din söta kommentar hos mig - en (ofrivillig) "paus" är vad jag behöver och det känns redan bättre.
  Har totalt missat ditt tidigare inlägg med de vackra bilderna från Skåne och Ven - underbart!
  Så bra att du påminde om Pilane, hade nästan glömt att jag tänkt ta mig en tur dit - men snart så ;))
  Med förhoppningen att din nacke är bättre och en önskan om en härlig dag för dig!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vassego´! Du är väl värd awarden! =) Har inte hittat in i bloggtempot än...men de kommer! De är så mycket annat som ska fixas på kvällarna.

  Vilka härliga utställningar du besök! Spännande med en utställning i de fria!

  Må så gott, Kram, Lina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails