söndag 5 september 2010

Ofrivillig paus, Uppsala ToR och en fin award

Nej, jag har inte tröttnat på att skriva och inspirationen är det heller inget fel på. Jag har bara väldigt ont i nacke och axlar som gör att det blir lite långt mellan inläggen just nu. Tiden jag kan sitta vid datorn på fritiden är starkt begränsad. Men idag blir det några rader :).

Förra helgen blev det en tur till Uppsala för att lämna dottern till sitt nya studentliv. Upp på lördag å hem på söndag. Nästan 100 mil. Intensivt, javisst men det skulle bli kul. Vi skulle väl inte ha med oss så mycket och väl däruppe var det väl bara att lämna av dotter, krama o vinka hejdå och åka hem dagen därpå? Lätt som en plätt.
Två dagar innan avresa frågade dottern mig: -Tror du att det är möblerat?
-JAAA, såklart det är. Det är ju en studentlägenhet! sa jag och tänkte tillbaks på mitt lilla krypin på ungefär -10 kvm som minsann hade både säng o skrivbord.

Dottern ringde och kollade. Det var INTE möblerat. Hoppsan.
Det blev en tur till IKEA, snabbkoll vad som kunde behövas, plocklista skrevs och sedan kunde vi bara lämna in samma lista på IKEA i Uppsala för att få rätt utlämningsplats. Snabbt och effektivt. Toppen!

Tidigt lördag morgon.
07.00 lunch, mackor o kaffe fixas i ordning, bilen packas med grejor. check
07.30 trötta tonåringar packas in och bilen rullar. check
13.00 framme i Uppsala, leta reda på huset och lägenheten. check

In genom ytterdörren, där var köket (som delas med sju andra). Var är nu lägenheten? Där! Nyckeln i låset. Passar inte. Nyckeln passar inte??? Det bor någon annan där dessutom. Öhhh, jaha och expeditionen är stängd. Vänta nu...kan de ha skrivit fel lägenhetsnummer? Vi testar en annan lägenhet där vi tror det är tomt...Nyckeln passar!

14.00 alla grejer inne i lägenheten och vi äter lite lunch. check
14.30 tillbaks till bilen. Var ligger IKEA och en statoilmack där vi kan hyra släp? Kollar GPS. check
15.00 inne på IKEA check
Massor av folk. Ska alla dessa ha skrivbord och sängar???? Ny plocklista, finns allt vi ska ha? Ja nästan. Bråttom, bråttom, allt tar längre tid än vad man tror.
16.00 släpet hämtas. check
17.00 tillbaks till lägenheten. Allt skruvas ihop, det fixas och fejas. Puh, vad tiden går fort. Oj, nu blev klockan 20.00 och släpet ska lämnas tillbaka.
20.30 släpet är lämnat. check
21.00 vi sitter på en härlig italiensk restaurang och äter en underbar middag. check
22.30 kör hem dottern och själva åker vi till det mysiga B&B maken har ordnat strax utanför Uppsala.
Det är svart utanför fönstret. Svart natt. I rummet finns en härlig säng. Lägger mig i den. Somnar. check


Vaknar till en ny dag, tittar ut genom fönstret. Ahh vilken läcker trädgård!


Vi hade kommit till Björkdala Gård. Jättemysigt ställe. Ligger utanför Uppsala mot Enköping.


Vi tog en liten tur i trädgården efter frukost.

Tillbaks till Uppsala, kramar om dottern och säger hejdå ordentligt minst 32 gånger innan bilen drar söderut igen. Det lär bli fler turer till denna trevliga stad.


Ja, och så var det den fina awarden som jag fick av snälla Lina, lilla huset på berget


Tack, för att du tänkte på mig!
Sju saker om sig själv ska man avslöja. Jaha, det har jag gjort en gång förut. Kan man köra en favorit i repris? Ja, så får det bli. Så här kommer det igen:
Jag är en reslysten, sann djurvän som ständigt påbörjar nya projekt, alltid hittar en anledning till att fira och helst då vara tillsammans med familjen, jag älskar att fika och att gå roliga kurser där man träffar nya intressanta människor.

Jag väljer den här gången att skicka vidare den här awarden till alla er där ute i bloggvärlden. Det finns så mycket härliga bloggar och man hittar ständigt nya intressanta saker att läsa och bli inspirerad av. 


Ojdå, det blev ett långt inlägg. Får nog vila axlar och nacke lite.
Ha en fin fin vecka :)

1 kommentar:

  1. Fint, skriver du! Härligt att läsa! Kram!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails