måndag 9 augusti 2010

Hon bara försvann

Ojdå, fyra veckor utan något livstecken. Vad  fort tiden gick, jag försvann ett tag från bloggen. Det kallas visst för semester ;)
Men nu är jag tillbaks igen.

I och för sig har jag semester från jobbet även denna veckan, men nu börjar det mer likna vardag igen.

En liten sväng till Skåne blev det i sommar. Falsterbo, Skanör och Ven.

Ven är en härlig liten ö, mitt i Öresund mellan Sverige och Danmark.Vi tog båten från Landskrona.
Drygt tusen gula cyklar finns det på ön som man kan hyra. Vi hyrde varsin en dag och cyklade runt bland durumvete och malvor. Det var en härlig dag som avslutades med en sen lunch på öns Turistgård där vi åt en härlig pasta gjord på deras egna durumvete. När vi sedan lämnat ifrån oss de gula cyklarna, passade vi på att smaka på Vens hemmagjorda glass nere i hamnen, innan båten gick tillbaks till Landskrona.

Ett besök rekommenderas :) Vill man sova över finns det ett flertal övernattningsmöjligheter. Här kan du läsa mer om du vill.

Väl hemma igen har det varit lata dagar...

...med många goda bär som växer runt husknuten.
Minst en skål hallon om dagen har plockats och mumsats, lite till frysen också för kalla vinterdagar, men de flesta åkte ner i våra magar :)))Något som inte är fullt så röda ännu är tomaterna.

Satte fröerna rätt sent, men  nu har de vuxit till sig sedan den här bilden togs för någon månad sedan, så de blir nog klara. Så småningom... kanske.. eller så blir det bara stekta gröna tomater av dem. Som den där filmen hette, Stekta gröna tomater. Kommer ni ihåg? ;)

Nu säger jag hej så länge, snart tillbaka med fler renoveringsresor å annat som jag snubblar över.

5 kommentarer:

 1. Mina tomater har växt till sig och blivit stora och fina. Ganska många tomater på dem också. Men jag tvivlar på att de hinner mogna. Känner mig tveksam till att odla tomater nästa år.

  SvaraRadera
 2. Oh va vackert,tack för tipset,något att drömma om!

  SvaraRadera
 3. Oh va vackert,tack för tipset,något att drömma om!

  SvaraRadera
 4. Fantastiska bilder från en fantastisk ö. Vi har släktingar och bekanta där, måste ta en sväng ditåt nägon gång.

  Här har vi skördat massor av tomater i några veckor nu. Sådde precis rätt, mitten av mars, inte för tidigt för då ränner de innan växthuset blir tillräckligt varmt, inte för sent för då hinner inte alla mogna. Lyckat år med andra ord.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails