torsdag 23 december 2010

Julförberedelser som kom av sig...

Här har det varit lite sorgligt i några dagar. Vår lille vän Murre blev sjuk förra helgen och lämnade oss. Alltför tidigt.

Allt gick så fort. Fredag eftermiddag blev han sjuk och ett dygn senare fanns han inte mer.
Vi kände i och för sig på oss att det nog kunde bli så, men man hoppas ju alltid att det bara ska vara något enkelt. Något man kan bota snabbt och lätt. Hokus pokus.
Vi åkte till veterinären på lördag eftermiddag och ett blodprov senare var det konstaterat att Murres njurvärden var så oerhört dåliga att det inte fanns något vi kunde göra. Det blev så sorgligt. Vår fina lilla underbara kattvän. Lille Murre-Kurre.


Hur han blivit sjuk vet vi inte riktigt, men antagligen har hans värden inte varit bra en längre tid. Det finns också en risk att han fått i sig något giftigt, men den risken är nog liten. Fruktansvärt ledsamt är det hursomhelst och vi saknar honom så mycket. Jag hör honom fortfarande när han skrapar på dörren och vill in, hur han tar trappan i två steg och kommer upp till oss, hur jag känner med tårna hans mjuka päls där han ligger allra allra längst ner på sängen (han visste ju egentligen att ha inte skulle ligga där...:) eller när han säger "tack för maten" på sitt lite speciella mjauande sätt.


Tack för alla fina år

***

Men jul har det blivit även hos oss och nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul.


I mellandagarna är jag tillbaks och då ska jag ta mig an en fin award som en bloggvän har gett mig. Tack snälla Allis :)

Ha nu en fin och lugn julhelg. Ta hand om varandra och era fyrbenta vänner.

JulMaja


9 kommentarer:

 1. Så ledsamt! Beklagar.

  Önskar dig en God Jul ändå!

  SvaraRadera
 2. Så sorgligt med lilla Murre. Det är det hemska med att skaffa älskade husdjur, vetskapen om att man en dag kommer att mista dem.

  Hoppas att ni trots allt får en fin jul.
  God Jul från oss alla på Marieberg.

  SvaraRadera
 3. Oj så sorgligt, jo vi fick ju erfar hur oändligt fort det kan gå med djur man håller kära i höstas så jag känner med er!
  God jul, i snöstormen, fast den har kanske i nått upp till er ännu, här är gigantiska snödrivor och stängda vägar, julfrid vare sig man vill det eller ej. kram Sophia

  SvaraRadera
 4. Kikar runt lite så här på môran för att önska dig en underbar fröjdefull julafton.... Kram

  SvaraRadera
 5. Så sorgligt! Har förstått att det inte är ovanligt med njurproblem hos katter. Kan det vara "modern" kattmat som ställer till det? Hoppas att ni ändå kan njuta av julen!

  SvaraRadera
 6. Det är sorgligt att mista ett djur man håller kärt. Hoppas ni ändå får en fin jul och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 7. Usch, så sorgligt... och man vänjer sig aldrig vare sig det kommer snabbt eller går långsamt.
  Varma tankar till er alla från oss i Varberg.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vill önska Gott Nytt År! Ett år fyllt av nya målningsprojekt och drömmar kanske. Visst "hör och ser" man husdjuren länge efteråt...
  Vilka finurliga och vackra julkort dina vänner fick!
  MVH Från värmländska Mitt Egnahem

  SvaraRadera
 9. Usch vad sorgligt!Jag förstår vad du går igenom just nu. Det är jättejobbigt att förlora ett djur. Vi förlorade vår katt i november, och det gör så ont i hjärtat varje gång man tänker på honom! Det är svårt att vänja sig vid att han inte finns mera.

  Önskar dig en god fortsättning och ett Gott nytt år.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails