onsdag 15 december 2010

Julkort på löpande band

Fem i tolv varje år. Jag tycker alltid att det finns så gott om tid men sedan springer dagarna iväg. Jag pratar om julkorten. Känner ni igen er?

Nu tycker jag det är kul att fixa med julkort och jag vill gärna ha den traditionen kvar. Det är en förutsättning att man tycker det är roligt annars blir det ju bara ett jobbigt pyssel och sådana ska man inte syssla med innan jul. Inga "måsten" här inte!

Så trots att jag är sent ute (typiskt mig...)  vill jag gärna dela med mig av ett litet pyssel - om ni har lust och tid över så kolla här på mina julkort på "löpande band".

Jag börjar med att rita upp rutor på ett papper och därefter skissa upp ett tänkt motiv som jag upprepar ett antal gånger.


Nu var ju det här en oerhört suddig bild, men jag hoppas ni kan se principen. Har fyllt i linjerna extra mycket för att de skulle gå fram tydligare på bilden.
Vad är det här för strutar, vad ska det bli av dem???

Sedan fyller jag på med färg. Pensel, krita eller penna, spelar ingen roll. Huvudsaken är att man målar alla bilderna på en och samma gång med en färg åt gången. Därav  namnet "löpande band" :)Kan ni se vad det ska bli? Nä det kanske inte är så lätt. På med lite mer färg.


Men titta, det blev en liten tomtekör!


Sedan klipper eller skär jag ut alla bilderna...


...och klistrar upp dem på ett annat papper och skriver en hälsning. Även om motiven från början är lika blir de olika till slut ändå.Därefter lägger man de i ett kuvert eller om man vill kan man ju göra ett eget.


På med frimärke och sedan rätt i den röda postlådan! :)


Förkyld och trött som jag är nu så hinner jag inte bli klar tills imorgon med våra kort, men det är precis som det brukar vara. Så man kan väl säga att jag håller på traditionen när det gäller det också :)

11 kommentarer:

 1. Det måste vara väldigt trevligt att få ett så personligt kort. Fint!

  SvaraRadera
 2. På de första bilderna kunde jag inte lista ut att det var tomtar! Men sedan när jag såg så var det ju självklart. Listigt! :)
  Jag har ännu inte påbörjat mina julkort. Är alltid FÖR sen med dem, men de brukar ändå alltid nå fram innan julafton. Brukar bli ett fotografi, men har svårt att välja ut något som passar. Så är det varje år.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Hemgjorda julkort uppskattas mest, särskilt om de är så fina som dina!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Ojdå, är det redan dags att skicka julkort ;))
  Jaadå, jag känner väl igen mig - önskar att jag hade tid att pyssla ihop lika vackra och speciella som dina men det finns det nog inte tid till..
  Em fin dag önskar jag dig i detta ..?..väder!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 5. Brukar också göra egna, fem i tolv. I år lär det dessvärre bli lite efter tolv till och med. Blir inte förrän nu i helgen. De får väl dyka upp i mellandagarna istället.
  Fina tomtar du fått ihop, kul idé.

  SvaraRadera
 6. Jättefina! Jag tror inte det blir några julkort från oss i år. Det är alltid JAG som måste fixa allt hemma, morr... så med mindre min sambo blixtrar till så...jaja, jul blir det ju hursomhelst, hihi

  Kram,
  Emma

  SvaraRadera
 7. Men så kreativt och fint. Om jag kunde måla så vackra kort, ja då hade jag också skickat julkort varje år. :-)

  SvaraRadera
 8. Vill bara passa på att, lite snabbt, önska dig en fin helg och tala om att du har något att hämta hos mig ;))
  Kram Allis

  SvaraRadera
 9. Å nej å nej du har inte gett mig dåligt samvete. :D

  SvaraRadera
 10. Snyggt, personligt och kul. Det gillar jag! :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails