torsdag 30 juni 2011

Ett bländande vitt museum med en mystisk "vaxman"

Vid vår resa till Barcelona i november förra året besökte vi MACBA (Museu DÁrt Contemporari de Barcelona). Ett tips om ni i sommar besöker denna stad.

Ett stenkast från Ramblans folkliv ligger detta museum som är så grafiskt vackert med sin vita färg och rena linjer. En kontrast till Miro och Gaudi och all annan härlig konst o arkitektur i denna stad. Designad av den amerikanske arkitekten Richard Meir.


MACBA
Rena grafiska linjer och bländande vitt

När vi var där i november 2010 var det utställningar med olika papperskonst och collage och utställningen "Are you ready for TV?"
Där fanns TV-apparater av alla de sorter i små bås. Alla visade olika program. Framför en av tjock-TVapparaterna som sände någon slags dokumentär, satt en lika rund farbror och sov. Eller, sov han verkligen? Var han på riktigt eller var han gjord av vax?

Han satt så stilla och blundade, med armarna i kors och dubbelhakan nedsjunken i stödkragen han hade runt halsen.


Vi stod en lång stund och bara tittade på honom.

Jag viskade till min väninna; -Är han riktig eller tillhör han installationen?
-Jag tror han tillhör installationen, viskade hon tillbaka.

Vi gick ett varv och kom tillbaka efter ungefär en kvart. Han satt kvar exakt på samma sätt. Vi gick fram till honom och stod väldigt nära, det var nästan så att jag petade lite. Fast bara nästan...
Väninnan o jag tittade på varandra. Japp, han är definitivt gjord av vax, sa våra blickar.Därför blev vi väldigt förvånade när vaxmannen senare gled ned för trappan till utgången. Absolut levande och helt ovetande om våra funderingar. ;)

Vill du veta mer om MACBA och läsa om kommande utställningar klicka HÄRHela Barcelona stad är full av arkitektur och konst

En härlig stad!

4 kommentarer:

 1. Barcelona var resmålet för vår första gemensamma resa. Ett mycket trevligt ställe! Får lust att åka dit igen nu när jag ser dina bilder.

  SvaraRadera
 2. Barcelona står högt på önskelistan över resmål. Ser spännande ut och vackert. kram Sophia

  SvaraRadera
 3. Även vi har Barcelona på listan över tänkbara resmål. Kanske det blir av när maken så småningom trappar ner lite mer. Men att resa bort sommartid mer än några dagar när man har stor trädgård är svårt.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Åhh, vilka härliga bilder från en underbar stad! Nu blev jag omåttligt sugen på att åka dit... :D

  Det är fantastiskt roligt med B&B, hoppas att det rullar på nu så att vi får många gäster under sommaren. Om inte annat för att vi ska få känna på det ordentligt ;))

  Så skönt att du snart har semester, jag önskar att jag tagit ut en längre i sommar men jag har lovat gubben att det ska bli så nästa år...

  Ha det gott du med!
  Kram Allis

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails