söndag 22 november 2009

Sirliga, tjocka, runda, breda, smala...

Bokstäver är vackra. Dessa majuskler, minuskler, gemener och versaler. Det finns en massa vackra typsnitt; tjocka, runda, breda, sirliga...Det är väl den grafiska delen i mig som vaknar till liv när jag ser bokstäver. Nu mellan november och april jobbar jag mer med grafisk formgivning och produktion. Det blir inte lika mycket tid till Färgtrappan, men jag åtar mig måleriuppdrag även under denna tid, men i mindre skala. Har ett måleriuppdrag nu åt en kund där jag ska måla om en matsalsmöbel från rött till mörk, mörk anatracitgrå, nästan svart. Det tror jag kommer att bli jätteläckert. Återkommer med bilder så småningom.

Sedan måste jag bara måla lite hemma emellanåt också. Nu senast blev det.... jo bokstäver. På väggen in till köket är det nu målat
Vilket betyder för närvarande eller just nu.

Så när vi sitter där vid matbordet kan vi blicka upp på väggen och tänka på hur det är just nu och inte hela tiden fokusera på imorgon eller igår.Så...

Just nu ska jag sätta mig ner denna mörka novemberkväll med lite levande ljus runtomkring mig och njuta en stund och inte tänka allt som ska göras kommande vecka.... ;)


Ha det gott och tänd några ljus i mörkret, snart är det advent!5 kommentarer:

 1. Fina stämningsbilder du bjuder på...så härligt...*ah*

  Hoppas helgen var fin,
  Emma

  SvaraRadera
 2. Ja visst! Det går alldeles utmärkt att länka :)

  Säger detsamma om din blogg, den är väldigt intressant att läsa!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilket fint inlägg...håller med dig om bokstäver, de är verkligen vackra! Så spännande att jobba med grafisk formgivning, det måste vara både roligt och samtidigt en stor utmaning. Tror också att vi behöver leva lite mer "just nu", det finns alldeles för mycket vackert som går oss om intet annars. Mysiga bilder!
  Ha det gott! Nu ska jag dricka kaffe & lussekatt =)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Ja bokstäver är både fascinerande och snyggt. Antar att det är något som tilltalar både grafiskt och konstnärligt.
  Du skrev att du saknade din Fanny...har du inte funderat på att leta efter en annan hund?
  Jag förstår din saknad...har vuxit upp med labrador och de har varit som mina systrar. Skulle inte klara mig, som det känns, utan labbe. (Kanske det är därför som jag har tre..)
  Alla har sina egna personligheter och har sådan livsglädje.

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Just-Nu-tankning behöver vi väl alla så här inför jul! En Adventshälsning från Värmländska Mitt Egnahem

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails