torsdag 14 oktober 2010

Nytt intresse!

Den där listan jag skrev om i förra inlägget...inte blev det mycket gjort på den. Ja, lite förstås men vi hann också med ett besök på loppis och så testade jag mjölbatik. En jättekul och enkel teknik att färga tyg som jag måste utforska vidare.

Min ena syster har arbetat med den här tekniken på sitt arbete och jag har tyckt det sett så roligt ut så nu var det dags att testa.

En liten kort beskrivning hur jag gjorde.
Först gör man en blandning av mjöl och vatten, inget mer. Smeten blir ungefär som en pannkakssmet. Häll den i en tom och väl rengjord flaska med pip. Jag använde en ketchupflaska.
Ta en ljust tyg och gå loss med ketchupflaskan och gör vilka mönster du vill. Låt fantasin flöda!När  mjölblandningen torkat - jag väntade över natten - är det dags att måla med textilfärg. Här kan man frossa i färg (vilket jag gjorde på mitt test :) eller använda en enda färg.


När färgen har torkat är det dags att "pilla" bort mjölblandningen. Det kan ta en stund och det blir en del smulor. Vackra smulor tycker jag. Dessa kanske man kan använda till något?


Efter man fått bort allt, fixerar man färgen genom att stryka på baksidan. Klart att sy något utav tyget eller vad man nu vill göra med det.

Här hänger mitt test i väntan på att bli något. Kuddar kanske?De får hänga där ett tag för nu ska jag gå ut i det underbara höstvädret och imorgon åker jag till Stockholm. Ser fram emot att träffa dottern, gå på stan och Queenmusikalen "We will rock you" på lördag kväll. Ska bli kul!


Ha en härlig hösthelg!

4 kommentarer:

 1. Men så vackert, frodigt och härligt frejdigt!

  SvaraRadera
 2. Åhh, så fint det blev! Nu fick jag sån himla lust att prova, pysseltokig som jag är... :D
  Och så mysigt att du tänkte på mig då du besökte Hindås! Om man tittar till höger precis där bebyggelsen börjar / vid 50-skylten om man kommer från Gbg-hållet så ligger vårt stora, vita hus uppe på kullen där, det enda "gamla" i hela området. Omöjligt att missa om man vet ;))
  Vilken härlig helg du ska ha, njut av den!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 3. Så kul, det där borde man testa!
  Skön helg!

  SvaraRadera
 4. Oj så roligt det låter att måla på tyg på detta sätt! Det måste jag prova.
  Jag trodde att jag hade provat det flesta tekniker när det gäller att använda färg men detta är helt nytt för mig. Det låter extra trevligt för dess spontanitet och enkelhet.
  Nu ska jag gå och blanda till lite mjöl och vatten :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails