torsdag 31 mars 2011

Några träd kom emellan

Skulle egentligen ha skrivit om renoveringsresan idag, men några träd kom emellan. 
Först åkte det ner ca 25 stycken för att vi skulle kunna bygga till huset. Några år senare kom stormen Gudrun och drog med sig 17. Nu i veckan var det dags igen. Ungefär 15 träd har sågats ner i vår trädgård. Är det helt rent på träd nu? Nej, faktiskt inte.

Blir så fascinerad när de kommer proffs och hjälper till. Svisch så är det klart.
Det är skönt att få hjälp ibland.
Visst har vi mängder av ris som ska eldas upp i helgen, men nu är träden nere, vi har fått vår kvällssol, ljus och luft. Det är härligt!
Snabbt fram med kameran och föreviga, som är så viktigt tycker vi. Här var det inte tal om att ta några läckra bilder. (Hade dessutom lånat ut min riktiga kamera, så det fick bli mobilen). Snabba bilder innan mörkret kom.

Just i den här delen av trädgården, där vi sågade, lämnades kvar några björkar, två hassel- och ett oxelträd. Vi kommer förmodligen att plantera fruktträd på en del av ytan. Äppleträd som inte blir så gigantiskt stora, som de gamla träden som stod där tidigare.


Som sagt - gott om träd finns fortfarande kvar på tomten och ved, jodå det har vi också gott om.


Här en härlig gammal bild från de första åren här hos oss. Titta vem (inringad i bilden) som ligger på lagom avstånd från den goa vedhögen. Fanny såklart. Hon höll sig alltid nära alla sorters pinnar!Så nu vet man vad som ska göras i helgen. Elda, elda och elda lite till.

Fast jag smiter nog iväg en liten stund till handelsträdgården och kanske något loppis... det var så
längesedan... bara en pyttestund...


***

Nedttagningen av träden ställer dock fram två frågor i fokus:
1. Kommer vår "äng" av liljekonvaljer att vilja fortsätta växa på denna plats eller har förutsättningarna förändrats för mycket nu?

2. Kommer vi att ha en hel skock med älgar ideligen glufsande på våra äppleträd-i-lagom-mums-nivå, om vi planterar vår äpplelund?

Ja man undrar...Trevlig helg på er alla!8 kommentarer:

 1. Gott med ved! Hjälp vilket jobb! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Oj vilket jobb med alla träden, men bra är det när man kan få lite luft och ljus. Elda är kul! Kanske jag ska elda lite här men det blåser som tusan i dag. Bra med all ved ni får och äppellund låter fint. kanske ett staket mot älgarna? ha en skön helg/Sophia

  SvaraRadera
 3. Wow! Så härligt att få röjt! Speciellt när någon annan gör grovjobbet. Tror säkert liljekonvaljerna kommer sig igen, de är ju ganska så envisa.

  Och gud så kul att gå fönsterkurs. Hur jag än prioriterar verkar det inte som om jag hinner prioritera just mig själv nu med småbarn runt mig. Men senare i livet, om inte alltför många år, då jäklar!

  :D

  God helg,
  Emma

  SvaraRadera
 4. Jösses, ni måste haft en halv skog på tomten innan de första träden föll :). Skönt att få in ljus men förstår din fundering runt bla älgarna, vi får se då hur det blir, det kanske kommer finnas välgödda älgar i skogarna så småningom :).
  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 5. Vilken mängd med träd! Och dessutom har ni fler kvar! Hur STOR är tomten!?.. "Allt ni ser är mitt" ;-)
  Låter verkligen härligt med en så stor naturtomt. Träden växer och måste hållas efter så att solen och ljuset kommer fram. Vi har också haft proffshjälp med trädfällning, så snabbt och smidigt det går. Alltid roligt att se proffs i arbete.

  SvaraRadera
 6. Härligt att få det gjort. Och lite sol mot sommarhalvåret är väl inte fel? :)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Oj oj så mycket ved! Det lär vara bra att fixa med veden just tidig vår och sedan låta den torka i två år i vedboden. Ska beställa proffshjälp med trädfällning nu till helgen, många träd har vi (minst 1000 på den inhängnade delen av tomten) och vissa av dem skuggar och ställer till det med sina rötter.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Vilken rikedom! Träd OCH ved.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails