onsdag 23 mars 2011

Påhälsning av vår och en liten förkylning

Våren knackade på dörren...och med den även en liten förkylning....aaaatjooo!
Visserligen hade den härjat här några dagar (förkylningen alltså) men trodde kanske jag skulle klara mig den här gången...nä.Men, asch det gör inte så mycket, ute är det kallt och västanvinden viner utanför, då håller jag mig hellre inomhus. Bor man på västkusten ett liten bit från havet så kanske man ska älska vind och vatten, men de är inte mina bästa element, jag är mer för jord och eld. Visst är väl det knasigt?Det man kan göra när man är lite krasslig är ju att tänka på allt man vill göra därute i trädgården i år. Har haft fullt upp med jobb, så att tänka på trädgård har liksom inte hunnits med.
Faktum är att jag under alla dessa år vi har bott här inte tänkt på trädgård så mycket överhuvudtaget. Det har inte fått plats i mitt huvud. Trädgården följde ju liksom bara med och var med sina nästan 5 000 kvm alldeles för stor för oss. Men vad gör man när man förälskar sig i ett hus? Just det, struntar i att trädgården är alldeles för stor och tror i sin enfald att man kanske inte behöver fixa så mycket. Ehhhhh?


Sedan började jag blogga om huset och då hände något.
Helt plötsligt såg jag trädgården runt huset och insåg att jag sitter mitt i en jätteskatt av härlig natur.
Dessutom hittade jag mängder med fina trädgårdsbloggar och blev så inpirerad.
Så nu sitter man här och försöker göra något av den skatt man ska förvalta. Tja, jag gör mitt bästa. Lätt är det inte, men jag gör mina tappra försök att tampas med Vilda, som jag ju döpt vår trädgård till. Rufsiga, härliga Vilda som lever sitt eget liv. Vi får se hur det går i år! ;)

Inne ännu... men snart har vi:

3 kommentarer:

 1. Jag tycker dock det är svårt att räkna ut hur man ska hantera trädgården på bästa sätt. Inomhus är en sak, men utomhus år svårare!!

  SvaraRadera
 2. Jo det är jättesvårt, men jag försöker numera fokusera på en del i taget, även om jag försöker ha ett helhetsperspektiv också. Fördelen är att nu har vi hunnit bo in oss, så man vet var i trädgården man trivs bäst och där också lägga sin energi.
  Hm, svårt- men kul :)

  SvaraRadera
 3. Ja, så här på våren kliar det i trädgårdsfingrarna även om de i vanliga fall inte är så gröna. Har du några tips på bra trädgårdsbloggar?

  Andrea

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails