måndag 3 oktober 2011

Det började som en grå dag...

Här har det varit väldigt dimmigt. Fredagen var "en-dimmigaste-av-dimmigt-dagar". 
Åt vilket håll jag än tittade.

Åt söder

Åt norr

Nu skulle jag ju österut, till Borås, dit såg det också dimmigt ut, 
så jag tog det säkra före det osäkra och satte på mig

 lite färgglada skor...

... och en ännu färggladare halsduk

...för man vet ju aldrig med Borås, ibland regnar det ju där ;)

Men egentligen var jag inte orolig att det här skulle bli en färglös dag, för jag skulle ju på färgkurs!Färg blev det, i mängder!Kursen är en distanskurs i färglära vilket betyder att vi gör mycket av färgövningarna hemma som vi går igenom när vi har våra träffar och föreläsningar på skolan, däremellan diskuterar vi frågor om färg genom ett forum på nätet.

Det är tre träffar och vi har redan haft två, så nu ses vi inte förrän i december nästa gång. Lite få, hade gärna sett att det varit fler träffar, men det är ju det som är vitsen med distanskurs. Att det inte är så många sammankomster. Ja ja jag vet, men ändå! ;)


Intressant är det att blanda färger och se att vi ibland löser uppgifterna på lite olika sätt, det lär man sig mycket på. 

Vår lärare säger, just på distanskurser, när man sitter hemma och gör sina uppgifter, är det mer vanligt att övningarna blir olika eleverna sinsemellan. 

Det är kul tycker jag, att se hur man kan göra på olika sätt och det behöver inte vara något fel med det. Kul och nyttigt!
Så här ser det ut när jag jobbar ;)Efter ännu en härlig dag med en massa trevliga och roliga människor med ett gemensamt intresse,
dansade jag hem i de virvlande höstlöven, fylld av färg och väldigt lycklig! Vaddå grå dag???


Nu återstår mängder av fler färgövningar och diskussioner samt en skrivuppgift. Det lutar åt att jag ska skriva om jordfärger och några utvalda pigment. Vi får se vad det blir, just nu letar jag underlag och litteratur i ämnet. Det ska bli spännande!

4 kommentarer:

 1. Åh jag blir alldeles kliig i fingrarna när jag ser bilderna med penslar!!! :) Kan tro att det är roligt! Kramen!

  SvaraRadera
 2. Färgklickar behövs i höstdimman - det blir man glad av. Kollade runt som hastigast hos dig... mjölbatik verkar spännande tex. Nu ska jag titta vidare på Olivolja och dekormåleri.

  SvaraRadera
 3. Fint syrran och HÄRLIGT, UNDERBART! Kram fr Eva

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar kurs du går på, det låter jättespännande. Färg är inspirerande! Kul också att du är formgivare - det är jag med.

  Finfina bilder bjuder du på också :)

  Ha en härlig helg du också :)
  //Sofia

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails