torsdag 15 oktober 2009

Det enkupiga takprojektet

För tillfället har vi inget större renoveringsprojekt på gång, så jag tänkte berätta om ett tidigare projekt, vi har ju haft en hel del...
Idag blir det enkupiga takpannor-projektet.

Nov 2002, vi har precis börjat ta ner de gamla takpannorna.


Oj så många takpannor. Jag ser väl ändå rätt glad ut???


Tegelpannorna ligger på taket. Lilleman¨Turbo¨ härjar runt som vanligt...


Taket på plats!När vi byggde om och till huset, skulle vi ju lägga om taket också förstås. Vi ville byta till enkupiga pannor, helst äldre som redan hade en fin patina. Så jag började ringa runt och fick napp efter ett tag. På Stillingsön, Orust fanns det 2 000 pannor som hade legat på ett annat hus. Jättebra tyckte vi, satte på en släpkärra för att få med oss en del direkt, stuvade in barnen i bilen och åkte iväg.
Det var en del jobb att sortera 2 000 pannor...vi behövde inte alla fast gick igenom de flesta, men vi hjälptes åt alla fyra och vi blev väl klara framemot eftermiddagen. I och för sig är ju detta en del år sedan så man har väl förträngt en del av det jobbiga...hmm, men jag tror vi tyckte det var rätt kul? Eller? Hur det nu var så kom vi hem med en del av pannorna och resten togs på lastbil.

Så skulle pannorna upp på taket också.
Och placeras ut på taket. Just det.

Att ta upp dem på taket fixade snickarna, men när det kom till att lägga ut pannorna ville de inte göra det. Det skulle ta alltför lång tid och neej, inte det.

Så då återstod att göra det själv. Eller inte jag utan maken, som la ett gigantisk pussel där uppe på taket. Det var en hel del trixande med att få samtliga på plats. Men han är en envis man och till slut låg dem där. Det blev så fint och vi var riktigt nöjda.

Nu har det gått några år. Några pannor har vi fått byta, men på det stora hela är vi jättenöjda med vårt tak.

Ursäkta bildkvaliteten på de flesta av dessa bilder. De togs med vår första digitalkamera från anno dazumal eller något ditåt.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Va roligt att du hittade in till mig! Ja, de här med att blogga är väldigt kul och berondeframkallande =). Man lär känna väldigt många nya goa´människor. Och så får man ju så mycket inspiration och bra tips från alla. De pysslas och ffixas som bara den runt om i Sverige! Välkommen till bloggvärlden! Jag länkar dig från min blogg om de är ok under helgen?

  Må så gott & ha en trevlig helg!
  Kram, Lina

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Välkommen till bloggvärlden! Är själv ganska ny och tycker att det är fantastiskt roligt att blogga. Har ett gammat hus som jag verkligen älskar och har anlagt en trädgård från början. Det var det som fick mig att börja blogga. Alla bilder som jag tagit som bara låg i datorn till ingen nytta. Lägger nu ut en del av dem på min blogg.
  Ha en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart tak! Vi har fått tag i begagnade enkupiga pannor också som snällt väntar på sin tur...
  Tycker att allt för många "förstör" sina fina gamla hus med nya pannor.

  Kul att vi hittat varandra. Jag länkar till er, gör gärna detsamma.
  Ha det bäst!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails