torsdag 22 oktober 2009

Golv uppåt väggarna???

Att tapetsera med grålumppapp som man sedan målar är inte så ovanligt i byggnadsvårdssammanhang, men jag tänkte ändå tipsa om detta. Det är ett bra sätt att ge en annars platt målad yta mer ¨liv¨.

Vill man dessutom måla med linoljefärg, limfärg eller tempera, då är detta ett perfekt alternativ! Men det går naturligtvis att använda annan färg också.

Vi har tapetserat med grålumppapp i de flesta av våra rum.

Men vad menar jag med rubriken ¨Golv uppåt väggarna¨
Jo, så här var det...

Vi skulle sätta upp grålumppapp på våra väggar i den nybyggda delen av huset. Där är öppet upp i nock på vissa ställen, så det var ju rätt långa våder vi skulle få till. Rätt tunga blev dem också av allt klister vi smetade på. Jag var tvungen att stå ute för att de var så otympliga att hantera på insidan.

En trevlig granne kom förbi och tänkte kanske hjälpa till, eller ja prata lite i allafall.
Han stod och tittade länge när jag skar till nya våder. Efter en stund frågade han om vi skulle lägga golv.

- Nix, vi håller äntligen på att tapetsera huset, sa jag glatt och smaskade på rejält med tapetklister på det som han trodde var underlag till ett nytt golv.

Så tittade han in i huset och såg det halvfärdiga rummet med detta grå papper på väggen som höll på att torka. Inte särskilt snyggt i det läget om man säger så.
Jag kommer inte ihåg vad han sa sedan, men man kan ju ana vad han tänkte...

Vi blev i allafall jättenöjda och har fortsatt att sätta upp golv på väggen!


Det är inte så snyggt när det håller på att torka...Men som färdigmålat blev det bättre! Klicka på bilden så ser man den levande ytan mer.

4 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren! Blev väldigt snyggt med lumppappen! Vi har ju bara testat lumppapp i ett rum än så länge, men blev frälsta och kommer nog att tapetsera mera med den!

  Fin blogg du har!

  SvaraRadera
 2. Hej! Håller med om att det är snyggt med lumppappen, vilket häftigt material! Självklart är det bara att länka till min blogg, jag länkar till dig också så att jag inte tappar bort dig ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hihihi! Du får bjuda in honom på en kopp kaffe eller nåt och visa hur resultatet blev! :)
  Jättesnyggt och levande.

  Hos oss finns det grannar som ruskar på huvudet åt att vi har de gamla fönstren kvar...

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig blogg. Alltid roligt med byggnadsvård och gamla hus... Vi har funderat på att använda lumppapp också när vi kommer så långt. Antingen som underlag för äggoljetempera eller tapet. Ser ut att ha blivit jättefint.

  Man undrar ibland vad folk tror om en när man gör saker som inte är "vanliga" men blir man bara själv nöjd så...//Sophie

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails