söndag 25 oktober 2009

Olivolja och dekorationsmålning

Min favoritolivolja tog slut idag. Den kommer från Toscana och gården Fattoria Monteoriolo, strax utanför Florens. Ett av mina favoritställen och dit är det lätt att drömma sig tillbaks...
För några år sedan var vi och några goa vänner på vin- och upptäcksresa i Toscana. Vi letade tryffel, åt god mat, drack goda viner, bakade pasta och hade det bara såååå härligt.

Sista anhalten innan planet från Florens skulle lyfta hem blev just; Fattoria Monteoriolo. Jag trodde inte vi kunde hitta någon ännu mer fantastisk plats, vi hade ju varit på så många, men... här fanns en till.

Vilka omgivningar, vilken olivolja och hade dem inte ett litet kapell där också i det stora huset! Ett pyttelitet kapell med dem mest fantastiska dekorationsmålningar. Ja, det fanns dekorationsmålningar praktiskt taget överallt. Jag fick nästan nackspärr. I salen där vi hade vår olivoljeprovning var det hur vackert som helst. Ett sådant ställe kan man bara inte glömma.

Tänk så glada vi blev när en av våra goa vänner för ett tag sedan kom hem till oss med en ny flaska olivolja från detta underbara ställe. Som nu är slut. Igen. Vad göra? Kanske får vi åka dit helt enkelt.Mums för oliver!

Överallt dessa fina gamla målningar

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa det verkar ha varit! Riktigt känner att man längtar till värmen nu och att upptäcka nya platser. Det ultimata skulle varit att ha hus i olika delar av världen! :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Det låter som en helt underbar resa...tänk att bara få njuta av allt vackert och allt gott! Du får väl spara oljeflaskan som ett minne tills vidare.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack för besöket hos mig! Vilken fin blogg jag hittade här:)

  Ser att du bor i Kungälv, där har jag gått i gymnasiet en gång i tiden:) (kommer från Älvängen).

  Ser att du gillar byggnadsvård, det gör jag oxå!

  Kikar gärna in igen!

  kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar, ser att vi har indentiska intressen, alltid roligt att hitta likasinnade!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  tack för din häslning hos mig, nu fick jag ju anledning att kika in hos dig! Nu ska jag läsa runt här lite i din intressanta blogg. Låter som att ni gjort ett underbart beslut att stanna där för gott! :)

  SvaraRadera
 6. Kul att hitta din blogg! Jag är också återförsäljare av Ovolins tempera. Har en Liten Byggnadsvårdsbutik hemma på gården. Vilket vackert torp ni har. Gillar också lumppapp och enkupigt lertegel! MVH fr Värmländska Mitt Egnahem (Nyhems Byggnadsvård)

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Så roligt att vara här!

  Vet du, jag tror du ska importera den där olivoljan och sälja den paralellt med dina färger!

  Jaaa, Toscana är en plats jag mycket väl skulle kunna tänka mig att bo några månader om året!

  Låter härligt att arbeta med byggnadsvård! Har du provat på Ottossons oljefärger? De används både för konstnärsbruk och för att bryta färger för annat måleri. Jag köpte en tub för att jag var nyfiken; Mostralblå. Den är ren, koncentrerad och riktigt bra!

  Allt gott till dig!
  /Olga

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Oh, va härliga bilder du visar!!! Nu blev man väldigt sugen på att packa väskan och ge sig av! Italien är ju så härligt! Har inte varit där så många gånger, men när jag väl varit där har de varit SÅ bra!

  Solens mat är ju en favorit, tänk att få följa med på den resan genom landet!!!! =)

  Min kladdkaka blev tyvärr inte som kollegans, ingen annan som försökt på jobbet heller...visst var den god, men int som hennes! Nu undrar vi alla hur hon bar sig åt!

  Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!

  Kram, Lina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails