torsdag 29 oktober 2009

Kakel-frustrationer

Jag fortsätter med Italien, för det var här vi till slut hittade vårt kökskakel som jag tänkte skriva om idag. Trodde aldrig att just kakelvalet skulle bli så svårt när man renoverar hemma, men det var just så det var.

Från början var vi inne på kakel från franska kakelbutiken. Det hade vi sett snygga bilder på i tidningar, så det skulle vi ha. Men när jag fått nedskickat några provplattor såg jag att de var rätt tjocka och det skulle inte bli bra hos oss, så då gick det bort.

-Ja ja, men det är ju bara att åka ut till några kakelbutiker så är det löst! Det finns ju massor av snyggt kakel...

Men det var jättesvårt, vi fastnade inte för något och släppte det för ett tag.

Vi släppte det ett bra tag.

Väldigt länge faktiskt.

Några år med andra ord.

Till slut sa en go vän, -Nä har ni inte hitta något kakel ännu? Nu måste ni följa med till Bologna, jag ska dit på kakelmässa! Det lät ju inte dumt, så vi var inte sena att hänga på. Man ska alltid hitta en anledning att åka till Italien!

Vi åkte och hade några härliga dagar i Bologna, kollade stan, var på mässa och hann vi inte med en liten vinprovningstur också på landsbygden - jo absolut!

Men hittade vi något kakel då???

Ja, tänk för att det gjorde vi. Det var en gigantisk mässa med väldigt mycket kakel som absolut inte passade i vårt kök. Men så där i en liten, liten monter satt det, kaklet vi fastnade för. Mosaik egentligen, plattorna är 45x45 mm. Så det har vi nu i vårt kök ihop med lite andra plattor vi hittade i.... jo, Göteborg faktiskt. I en helt vanlig kakelbutik.Här samsas plattorna med andra vita runt vedspisen plus en nygammal tegelstenmur


Här blev det en bild på lite muggar också. Tyckte bara de passade in i färg ihop med kaklet. Keramik är också kul, men det ska jag skriva mer om en annan gång.

Sa jag förresten att jag gillar blågrönt??? ;)

5 kommentarer:

 1. Rolig berättelse om det utsökta kaklet! Det blev ju riktigt bra till slut!

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad roligt att få höra historien om kaklet! Förstår att ni föll för det, det är verkligen vackert! Snyggt med keramiken till!
  Ha en fin helg och tack för att du tittar in till mig!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Oj så vackert kakel!!! Så härliga färger! Nu blir man nyfiken på att se mer av köket och kaklet.
  Jag tycker också att det var fundersamt att välja kakel. Var inne ett tag på Delft kakel, men det blev vita rektangulära med fasade kanter. Och så någon med motiv, i blått. Finns under etikett kök på min blogg.

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Oj så roligt att få åka på kakelmässa i Bologna! Det hade jag gärna gjort förstås. Kanske är att tänka på nu när vi ska bygga till huset lite och byta kök ;)

  Ha en skön söndag!!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vilket härligt kakel! Här hemma domineras kakelvalet av vita blanka plattor =( Men när köket ska göras om så småningom skulle jag gärna vilja ha nåt mer levande!!! Gud, va spännade med en kakelmässa! De låter hur kul som helst!

  Må så gott, kram Lina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails