söndag 20 december 2009

Fjärde advent - bakdag!

Idag har det bakats pepparkakor. Lite konstiga pepparkakor.

För några år sedan testade jag receptet Eksta pepparkakor i kokboken, "Nya Annas mat" och blev jättenöjd. Väldigt goda pepparkakor som också var bra att baka hus av. Men i år vet jag inte vad som hände med degen. Degen fastnade och bråkade med mig mest hela tiden och...

... de såg jättekonstiga ut när de kom ut ur ugnen.


Nästan lite otäcka...


...och formen på dem var ju jätteknasig! Vad var det här för konstiga julkaniner?

men... sedan rättade det till sig...


... och de smakar i allafall jättegott även i år!

Vi får väl se om det blir kvar några till julafton ;)


8 kommentarer:

 1. Så trevligt med en ny läsare! Och då får jag en ny blogg att titta in på - roligt! Det är det som är så härligt med att blogga, kommentera o hitta nya bloggare.
  Trevlig läsning med fina bilder hos dej! Kommer att titta in fler gånger!
  God Jul!
  Lena

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Ja hihihi de ser nästan ut som Halloween-kaniner! :) men säkert lika goda, menar att man tuggar ju ändå sönder dem och så tycker jag inte att de blev sååå hemska. Jag har också sådana kaninpepparkaksformar. Kollade på den nya uppmurade rörspisen, vilket bra jobb de har gjort!
  Här har vi dragit igång kakelugnarna och vilken härlig värme det blir och så länge den håller sig. Fotade den i nedre salen idag, lägger nog ut någon bild på den nu till jul.
  Trevlig början på veckan!

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för besöket hos mig, jag blev i gengäld nyfiken på din Färgtrappan. Trevligt att läsa om både pepparkakor och spis, den är inte helt olik vår som vi byggde om för 20 år sedan. Vad vore livet utan en eldstad!
  Jag återkommer också! Ha det så gott i julveckan, här ska det bakas pepparkakor i kväll.
  Måndagshälsningar,
  Eva

  SvaraRadera
 4. Hej vännen! Tre gubbar känns väl lite förlegat va'? Roligare med kaninerna, de ser väldigt goda ut där de ligger och svalnar! Våra pepparkakor blev också lite annorlunda i år, knapriga på ett sätt jag inte varit med om förut. Nu fuskade vi och använde färdig deg men i alla fall...mysko!
  Ha det gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jätte söta julkaniner! D lär ha en strykande åtgång! =)

  Må så gott & GOD JUL!!!!
  Kram, Lina

  SvaraRadera
 6. Jag tycker de ser väldigt delikata ut - och om de hade bott på Holm de där kaninerna - så hade de inte funnits några kvar till julafton:)

  Ha en riktigt God Jul!!!

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Du får gärna länka mig:) Trist med negativa bemötanden, men det har förhppningsvis löst sig nu (för oss båda!?). De kanske satt det i system...monopol är aldrig bra.

  Fina pepparkakor du gjort! God Jul!
  Hälsningar/
  Therése

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails