onsdag 2 december 2009

Ytterdörrar är bra att ha

Sommaren 2002 var vi på semester i Sverige och besökte bland annat Gysinge byggnadsvård. På vägen därifrån körde vi förbi en liten ort och hittade där Kerstinbo snickeri. Vi hade hört talas om att de fanns duktiga snickare där så vi stannade till.

Vi var ju precis på gång att sätta fart på vårt bygge och nya dörrar behövdes ju! Vi kollade runt lite på snickeriet, det fanns mycket fint, men vi hittade inte exakt det vi ville ha. Så när vi kom hem satte jag mig ner och gjorde en ritning på dörrarna som vi sedan skickade upp och ett tag senare fick vi hem dessa gedigna härliga dörrar. Å tunga...

Sedan var det bara att ta fram linoljefärgen och penslarna för här skulle målas!

Vad jag har hört finns inte Kerstinbo snickeri kvar längre, är det någon som vet om de startat under annat namn, får ni gärna höra av er. Vi är väldigt nöjda med våra dörrar. Två enkeldörrar och en pardörr har vi.

Här på östersidan av huset sitter pardörren. Den ser lite konstigt placerad ut kanske, men förhoppningsvis ska vi ha en glasveranda här någon gång...


Ja, jag hade inte alltför stor plats för målning av alla fönster och dörrar. Sovrummet i vårt gamla hem fick bli målarrum.


Här ser man östersidan av huset vintern 2003, innan vi fått in den andra dörren.


Här har den andra dörren kommit på plats.


Ett tips Linoljefärg mattas ju av lite med åren. Det är lätt fixat. Med lite linolja blir dörren som ny igen! Alltså ingen färg utan bara ren linolja. På bilden har den vänstra dörren fått lite mer olja.
Linoljefärg är helt underbar att måla med!

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för din hälsning!

  Så UNDERBARA dörrar ni har!!! Jag drömmer också om dubbeldörrar på vårt hus - röda. Men precis sådana som ni har :) Var ute på Marstrand i somras och fotade av ett par...kanske vi kan få till det här någon gång.

  Ha det gott - kram!

  SvaraRadera
 2. Precis den gula önskade jag mig på våra dörrar...blir nog i nästa hus...

  Så underbart de tar form!

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Vilket fint torp ni har. Gillar de gula dörrarna mot det röda, jättesnyggt! Bra tips om linoljan också - ska kolla med gubben om han vet om det :)

  Tack för påhälsningen hos mig.
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Måste bara säga att; oj såå vackra dörrar!!!
  När man ser det blå genom glaset från insidan ser det ut som ädelstenar, safirer!!

  Så vackert och gediget!

  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 5. Så mysigt ert hus ser ut! Dörrarna ser väldigt välgjorda och gedigna ut, vill också ha!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails