söndag 21 februari 2010

Grönt är skönt!

Kommer ni ihåg det där gamla ramsorna? När jag var liten var det inte så roligt, för min favoritfärg då var...gul. Å det vet ni ju hur det lät...Gult är fult. Tyckte det var så orättvist. Alla andra lät ju så bra; Blått är flott eller Rött är sött.
Om det var därför som min favoritfärg på senare år blev grönt, det vet jag inte. Tycker nog gult fortfarande är helt OK i rätt sammanhang.


Det är så vitt nu överallt. Oändligt vitt efter den här helgen. Vitt och vackert. Här har varit en underbar söndag med vita vidder, ja och inte bara vit utan även en fantastisk blå himmel har tittat fram. Jag och sonen pulsade ner till havet i halvmeterdjup snö, gjorde djuuuupa snöänglar så vi nästan inte kom upp igen. Vi bara försvann ner i det vita. Stranden gick ihop med havet, det kändes som marken bara fortsatte ända till närmaste ö. Bilder? Tyvärr, jag glömde kameran :(

Så bildmässigt blir det grönt, för det är min favoritfärg. Grönt i alla möjliga olika nyanser. Jag gillar grönt på keramik, på vackra sjalar, på möbler och förstås, i naturen. När min jobbarkompis fixar kaffe ibland till mig tar hon alltid en grön kopp, då vet hon att jag blir glad. Knasigt, ja jag vet.Här kommer lite bilder i grönt.Maj är min bästa månad! Den här bilden togs i maj 2007 innan vi hade renoverat alla fönster. Det ser som växtligheten ska inta huset, ha ha, men det är faktist en bra bit emellan.

Hösten har också mycket härligt gröna färger, då kommer "mitt" gula in lite mer.Å Murre-Morris, det här är väl ändå hans favoritplats.


Så här ser det ut vid hans hus idag. Han vill inte gå in där.

Inte ens om jag visar det från en lite "grönare" sida.

Ni får alla ha en härlig vecka, hoppas ni kan pulsa fram till era jobb imorgon :)

/"Tant Grön"
(Broccoli tycker jag är väldigt gott. Undrar om det beror på att den har en sådan underbar härlig grön färg?)

3 kommentarer:

 1. Hm - min favoritfärg har alltid varit och är fortfarande - orange. Vad säger du om det då? Inget att rimma på och ett uttryck för extrem (inte alltid så väl sedd) 60-70-tals design.

  SvaraRadera
 2. Mmm färger är viktigt, roligt att du skriver om dem. Och visst börjar man uppskatta och längta efter andra färger nu när man känner att våren är på väg? Det är soligt och glatt gult med mycket energi man vill ha, och väldigt ljust och lätt grönt! : )

  SvaraRadera
 3. Gomorron! Vilket underbart inlägg! Jag är också väldigt grön, annars är blått en stor favorit. Oj, det finns många vackra färger...Lycka att bli bjuden på kaffe i sin favoritfärgskopp, då skulle jag också känna mig rik =)
  Hoppas du får en mysig start på veckan1 Känner mig ovanligt pigg, har kokat gröt tom. Nu ska jag bara pulsa ut efter tidningen :S
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails