söndag 7 februari 2010

Nu är de framtagna

För en vecka sedan pratade jag om att ta fram mina pelargoner. Idag plockades de fram och klipptes ner.

De ser inte mycket ut för världen. Kameran strejkade så det blev inga bilder, men det gör inget. De ser inte så roliga ut ändå just nu, bara lite pinnstumpar i stora krukor. Nej, då är det bättre att drömma sig bort...


till september förra året, då var de finare.


Tänk så fort tiden har gått, snart är vi där igen... Härligt!De vita är också favoriter.

Jag hoppas att de klarat sig. Det har varit mycket kallare där de stått i år än tidigare. Har haft dem i många år och alltid kunnat ta massor av nya skott varje säsong.
Nu har jag ställt dem i dotterns rum. För nu när hon inte är hemma är det lite kallare där än i resten utav huset, så där får pelargonerna stå ett tag som i en liten "sluss" och vänja sig. Det är nog bra för dem tror jag.

Börjar tänka på vad som ska hända i trädgården i år. Förra året lånade jag en bok av min syster (hon med pelargonerna). Jag behöll boken hela säsongen, hon fick inte tillbaks den förrän i slutet av sommaren. I år tänkte jag skaffa mig ett eget exemplar. Det tycker nog syrran är bra.
Boken heter "Bevara och sköta en gammal trädgård" av Christina Ilminge. Full av inspiration och bra tips. Gillar den jättemycket.

Bilden är hämtad från nätet.


Ska nog beställa den direkt. Fick jättelust att sitta och drömma mig bort bland grusgångar och jord helt plötsligt...å sätta fröer kan man ju faktiskt börja med.
Ha en go vecka!


8 kommentarer:

 1. Pelagoner...mmm...jag gillar så geraniumdoften...tänker på gamlamormor och carl larsson. Härligt! ...

  SvaraRadera
 2. Jag har mina pelargoner i källaren där det är smällkallt. De verkar leva, mårbackan blommar till och med på väldigt spretiga grenar. Har också funderat på att plantera om och ta in någon, men är lite skraj för hur de ska reagera. Även vårt ouppvärmda rum är mycket varmare än källaren. Alla mina höstskott dog en plötslig död när jag glömde dem ovanför ett element så jag är lite skrajsen nu.

  SvaraRadera
 3. Kul att du tittade in och tack för krya-på-mig-hälsningen ;))
  Precis som du så är jag kluven till denna vinter för visst finns det många fördelar att slippa vårt gråväder som är vanligast här hos oss, kanske är det så att vi helt enkelt inte är vana vid "riktig" vinter?
  Och tiden ja, så sant - vips är det vår och denna vintern ett minne blott...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Det tycker jag absolut att du ska göra, min espresso maskin är bästa köpet på länge! O får man oväntat besök tar det bara 1 min att få rykande färskt kaffe på bordet, kanon smidigt!

  Nu ska jag kika vidare lite i bloggen din! :)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Jag tog fram mina pelagoner i lördags! Det är nog lite vår i luften. : )

  Bra boktips! Står det hur man skapar en gammaldags trädgård också? För oss som inte har något att börja med tänker jag.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Tittade till mina små älsklingar som står ute i friggeboden. De flesta såg ut att må bra, men några var lite vissna...men de brukar ta sig! Kanske dags för en annan att ta sig an dom oxå då! =)

  Må så gott & ha en fortsatt bra vecka! Kram, Lina

  SvaraRadera
 7. Jag funderar över att så pelargoner i år, jag tycker de vita är så vackra.

  På Nääs kan man både renovera sina gamla och tillverka nya fönsterbågar att komplettera med, väldans bra!

  Therése

  SvaraRadera
 8. Så kul att du hittade mig :)! Jag gick faktiskt också Kulturvård- & byggnadsvårdskursen! Gick förra året. & blev så inspirerad & tänkte att det här kan väl inte vara allt som jag kan läsa vidare till. Visste ju att det fanns Bebyggelseantikvariskt program men trodde aldrig att jag skulle klara av att läsa i Gbg & bo i Värmland. Men jag sökte & kom in (vilket jag aldrig hade trott!) Så jag insåg att jag var bara tvungen att testa. & här är vi nu :).
  Jag reagerar precis som du gör på reklamen, alldeles särskilt arg blir jag på all fönsterbytarreklam - när man vet vad fel de har!
  Tur att vi blir fler & fler vi rädda-alla-gamla-hus-aktivister :DD

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails