måndag 24 maj 2010

Det finns en gammal kvarn...

...och den står på Kvarnkullen med utsikt över hela Kungälv. Här har varit galleri, butik med konstnärsmaterial med mera. Nu kan man hyra den för fest och i helgen hade jag min 50-års fest där.


Det är en trång och rätt opraktisk festlokal. Men helt perfekt för mig! Åh det blev så lyckat, tack vare alla underbara vänner och släktingar - från sonen på 12 till svärmor på 90 år. Alla åldrar - precis som jag ville ha det.
Var lite orolig att det skulle bli för högljuddt för gamla svärmor, men hon ville absolut inte missa detta utan sa bara: -Jag kan väl ta ur hörapparaten om det blir för högt! En fantastisk kvinna på alla sätt.

Det är en charmig lokal i två plan, dock inte så charmigt renoverad, men i helgen tänkte vi inte på det - då hade vi bara roligt!


På morgonen var vi där och fixade lite...

Min ena syster och svåger hade tagit fram massa roliga bilder i stort format som prydde alla väggar där vi satt och åt.


Dottern lärde sig inte bara franska i vinter...

...nej hon lärde sig också att göra fina dukningar på restaurangen hon jobbade på i Frankrike.
Det passade ju jättebra nu!


Själv gick jag runt och tryckte lite...

...gröna blommor här och där.
I bakgrunden hänger en bild på min lilla fina mamma, som ju inte finns längre.
Men då fick hon ju också vara med på fest :)Nu är det klart för fest!

När kvällen kommit och alla gäster anlänt blev det först MusikQuiz som min man hade fixat med massa rolig musik som han hittat bland mina gamla skivsamlingar + lite nytt.
Efter maten blev det mer musik, såklart. Då spelade...

... PUNCH
Suveränt bra
(klicka på namnet så kommer du till deras hemsida)

Ja, kul hade vi och mycket dans blev det... :)

Alla fick vara med och måla mitt självporträtt...


Såhär ser jag ut nu ;)


Det var en härlig kväll och med 50 år på nacken kan jag fortfarande konstatera att mitt favoritcitat av Ingrid Bergman håller:

Att åldras är som att bestiga berg.
Man blir lite andfådd,
men man får mycket bättre utsikt.

Nu ska jag ut och plantera alla fina växter jag fått: bolltistel, liten pärlbuske, massa olika kryddor, liljor...
Ha en fin vecka!

Alla bilder idag är tagna av dottern.

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig ide med bilderna som du hade på din fest. Visst är det skönt att bli äldre men ändå känna sig ung. Ni gjorde rätt som lämnade stan för att bo på landet i den fina stugan. Flyttade själv ut på landet för snart 2 år sedan, det bästa jag gjort..stortrivs med naturen, skogen och sjön som granne.
  Ha en skön försommarkväll!
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Ett stort GRATTIS i efterskott. Vilken trevlig ide med bilderna, poträttet som gästerna målade och inte minst de små söta blommorna som du tryckte på duken, vilket tips.
  Välkommen till Svenska trädgårdsbloggar, du är nu länkad.

  Ha det gott
  Anna

  SvaraRadera
 3. Grattis i efterskott. Tack för dina kommentarer hos mig. Fina bilder och fin kvarn!!Måste ha varit en fin fest att komma ihåg nu efteråt. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 4. Nej,men Grattis!
  Och så fint arrangerad fest, bara för dig ;)) Det kan ju bara bli hellyckat då och med en så charmig lokal, fint väder och bra musik.
  Ett härligt minne för livet!
  Må så gott // Allis

  SvaraRadera
 5. Grattis grattis!
  Vilken underbar lokal ändå! Och bildidén var ju skitbra!!


  Kram
  Emma

  SvaraRadera
 6. Hittade just din blogg via svenska trädgårdsbloggar och det jag nappade på var det där med stor vildvuxen trädgård. Vår tomt är på 20000 m2, vi har hägnat in 6000 m2 som jag under tio år försöky få någon slags ordning på utan att tappa det vilda. Jag tror att vi kan ha utbyte av varandra!

  Grattis till de 50 åren här på jorden! Själv har jag fyllt 70 men trädgården och hunden håller mig i form! Plus sju barnbarn förstås.

  SvaraRadera
 7. Stor Grattiskram till Dig! Vad rätt du tänker och hur bra du fixade till din fest! Helt rätt och precis så skall man tänka som ditt härliga citat av Ingrid Bergman. Det är faktiskt rätt härligt att bli lite äldre! Jag hade min 50-årsfest i fjor, en sommarfest med grillning, mycket sång och dans långt in i sommarnatten. Vi bjöd också vänner och släkt i alla åldrar och alla hade var så nöjda. Mera av detta i Sverige!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. eva nordström4 juni 2010 19:15

  Kära lillasyster Maja!
  Det är en fröjd att läsa din blogg. Har inte läst om festen förrän nu idag 5 juni. Blev alldeles rörd när jag läste din undertext till bilden där mamma var med. Faktiskt kom det en tår...
  Jag är så glad för din skull och STOLT!
  Kram från syrran Eva

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails