måndag 25 januari 2010

Mitt lilla röda skåp

För det mesta när jag springer på saker känner jag att det är en bra grej, men kan inte alltid förklara för mannen (som alltid undrar) vad jag ska ha det till och ännu värre var det ska stå eller hänga.
Men ibland så uppenbarar sig något som bara är helt självklart. Så var det med det lilla röda skåpet.

Jag och barnen var på stan och skulle shoppa kläder, till dem. Jag skulle INGET ha och det vet ni kanske hur det brukar gå...
Vi kom in på Indiska och av någon händelse, jag vet inte hur, befann jag mig plötsligt vid inredningsavdelningen istället för vid kläderna.
Där hängde mitt skåp, för det var precis så jag kände, det var kärlek vid första ögonkastet. Jag såg framför mig hur det skulle hänga på sin plats, visste vad jag skulle ha det till, det var t o m rätt färg, bara att hänga upp..klart. När hände det senast?
Det var ju inget att fundera på, så det åkte med hem. Nja, nu var vi ju inte riktigt klara med vår shoppingtur, så det fick bäras runt på ett tag och in i bussen hem, rätt otympligt...men ibland är jag envis, så hem kom det.
Jag är glad att det var målat i den goa varma röda färgen, tycker det är så härligt med dessa röda färgklickar hemma, vi har några stycken. Det ger mig massor av positiv energi.
Nu sitter det där i köket, mitt lilla röda skåp.
Vad kan finnas inuti?
Jo, jag såg direkt att detta skulle bli vårt nya kryddskåp och så fick det bli.
I lådorna då, vad finns det i dem?
Ja, i lådorna kan det finnas lite utav varje. Här är lite sockerförpackningar från olika länder som jag ska ha till något..någon gång..kanske... vem vet?
Fast ibland använder jag de små lådorna som hemliga små godisgömmor...till mig. Hyssssch
Mitt lilla skåp...konstigt, jag har aldrig förr eller senare sett det på Indiska. Det stod just där, just då, bara för mig. Härliga tanke.

6 kommentarer:

 1. Å, vilket fint skåp!!
  Gillar själv denna röda färg mycket...till och med vårt kylskåp är i en härligt mörk röd färg!!
  kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen jättefint - "ditt lilla skåp"!!! Jag tror också att ibland är det bara meningen att just jag skall hitta just den där prylen. Och då skall man lita på den där känslan:) Blev verkligen bra som kryddskåp.

  Ha en go dag!

  SvaraRadera
 3. Vissa saker står de verkligen ens namn på... Ofta just de där,som ingen vet varför pirslappen inte finns och kassören slänger till med något,och man blir mer lycklig :)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Hoppas att allt är bra med dig!Nu har jag missat flera av dina inlägg! Måste in och uppdatera mig lite...

  Skåpet var ju helt perket som kryddskåp! De var nog ödet som ville att de skulle följa med dig hem! =)

  Må så gott & ha en fortsatt bar vecka! Kram, Lina

  SvaraRadera
 5. Ja vad smart! Att ha ett eget litet skåp för bara kryddorna. Här sitter de och häckar i de vanliga köksskåpen, och ibland lite här och där..irritersamt. Det där var en bra idé! Och mysig färg!!

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 6. Hej vännen! Vilket underbart skåp! det är så fint och med en härlig färg =) Ganska stort verkar det också vara med tanke på kryddburkarna. Jo här stormar det så jag tror huset lyfter snart...inte roligt. Tänk att samma dag du skrev om kardemummakakan hade jag också tänkt baka en!
  Ha det gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Om du vill läsa mer

Related Posts with Thumbnails